Monthly Archives: mai2019

hi archyive

CarmelFestImmagine-Sussidio-Quaresima-ado-e-giovani-e1551093662928-800x451

 Organizatorul și Gazda CarmelFest-ului este comunitatea Mănăstirii Carmelitane de la Luncani. 

În Biserica Catolică, spiritualitatea Carmelitană reprezintă accentul pus pe trăirea profundă, prin rugăciune, fraternitate și slujire, a unei relații personale cu Dumnezeul Cel Viu și Prezent în viața omului.

Nevoile timpului și ale societății cer convertirea inimii. Numai inima plină de răbdare, dreptate, seninătate, pace și dialog poate face mai umană lumea noastră. Numai astfel de inimi vor și pot construi o societate în care respectarea demnității umane, binele comun, solidaritatea să fie călăuzitoare. Iar toate acestea precum și schimbarea inimii nu provin, în mod primordial, nici de la instituții și nici de la oameni, ci vine din inima evangheliei, de la Isus însuși. (Cfr. Prefața către tineri a Papei Francisc la DOCAT – „DOCAT: ce trebuie făcut?: doctrina socială a Bisericii”)

 Scopul CarmelFest-ului este să le ofere tinerilor cu vârtele cuprinse între 18 și 35 de ani, prilejul de a-l întâlni pe Isus Cristos. Participarea este gratuită dar înscrierea este obligatorie.

Această întâlnire are puterea de a genera decizii, mici și mari, legate de viața și viitorul lor, personal și social, în lumină persoanei lui Isus, decizii capabile să ofere societății răspunsuri alternative, pline de puterea transformării, a dăruirii fără limite, pentru schimbarea lumii.

 Conținutul CarmelFest-ului: momente de învățătură, aplicații practice, rugăciune, liturghie, mărturii și momente de sărbătorire comună a celor trăite.

 Detalii de desfășurare: 21-24 august 2019, în aer liber.

 Colaboratorii la CarmelFest sunt prezenți activi la diferitele activități pastorale ale comunității carmelitane și,  care, formează o echipă de aproximativ 20 de persoane, alcătuită din tineri, adulți, familii. Ei sunt cei care, împreună cu comunitatea monastică, asigură organizarea și desfășurarea unor momente ale evenimentului. Printre aceștia este și un grup de tineri muzicieni, intrumentiști și cor – aproximativ 10 care vor anima diferitele momente din programul CarmelFest-ului. .

Invitați:

Vorbitor: István Ferenczy, Comunitatea Cor et Lumen Christi, Chertsey, London, UK, cu familia sa.

Invitați pentru mărturie alte 5-6 persoane din alte localități, printre care: Kosza Agnes, Seconds Violons, Orchestre Symphonique de l’Opéra de Toulon.

contact

Mijo-fot-Zile de reculegere spirituală cu Mijo Barada

În perioada 28-31 Iulie 2019, la mănăstirea carmelitană de la Luncani, vor avea loc zile de reculegere spirituală cu un cunoscut evanghelizator catolic, Mijo Barada.

Tema: „Isus, Îndurare Divină. „Așadar, fiți desăvârșiți precum Tatăl vostru ceresc este desăvârșit”. Mt. 5,48.

Mijo s-a născut la Split (Croația) în anul 1960 fiind căsătorit cu Erika cu care are patru copii: Mirjam, Mihael, Daniel și Emanuel. 

Viața lui Mijo se schimbă în mod minunat când îl întâlnește pe Dumnezeu și, din anul 1993, începe o activitate intensă de apostolat. Conduce numeroase grupuri de rugăciune în colaborare cu preoții și membrii laici, ține seminarii de evanghelizare, exerciții spirituale de vindecare interioară și eliberare  în toată Europa, și, în afara Europei,  în Africa și în Japonia, construind, in Africa, inclusiv biserici și forând puțuri. Mărturisește cu viața  și cu cuvântul despre Isus Cristos, vestindu-l mai ales în acele zone și la cei care îl cunosc mai puțin sau chiar deloc. A primit binecuvântarea Papei Benedict al XVI-lea asupra misiunii sale.

Colaborează în special cu Ordinul Augustinian, din care face parte ca și terțiar. Este chemat de preoți în parohii, invitat de grupuri de rugăciune și mișcări, la reculegerile ținute de el adunându-se întreaga regiune. Comunitațile monastice îl invită mai ales pentru rugăciune de eliberare și vindecare interioară a membrilor săi. La fel, mulți preoți exorciști cer colaborearea lui la opera de salvare a sufletelor. Acesteia i se dedică și Mijo, peregrinând prin lume, cam jumătate din an, pentru a-l vesti pe Cristos, în timp ce cealaltă jumătate și-o petrece în sânul familiei sale și  pe plantația sa de renume mondial de mandarini de pe țărmurile dalmatice, devenit un laborator de cercetare pentru oamenii de știința din domeniu.

A răspuns cu bucurie invitației noastre de a ține zile de reculegere spirituală și la mănăstirea noastră de la Luncani. Din păcate, nu mai sunt locuri de cazare în mănăstire pentru acele zile, dar se poate veni făcând naveta din oraș sau din împrejurimi.

Pentru participare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0234.206085 sau să scrieți la adresa de mail: gustifol@hotmail.com.

Vă așteptăm!