Exercitii spirituale pentru persoanele consacrate. 26 Mai – 1 Iunie 2014

luncani2008024

În perioada 26 Mai – 1 Iunie 2014, în mănăstirea noastră a avut loc prima serie de exerciţii spirituale pentru Persoanele Consacrate organizate de comunitatea noastră mănăstirească.

Au participat 15 surori din diferite congregaţii ale diecezei noastre de Iaşi.

Tema a fost „Rugăciunea Contemplativă”, iar meditatiile au fost ţinute de pr. Mihai Augustin Folner.

S-a început cu meditaţia din prima zi asupra Rugăciunii; ce este ea, cum trebuie trăită, verificată şi lăsată să transforme viaţa celui care se roagă. Apoi, a doua zi, s-a intrat în meditarea rugăciunii inimii, ca o poartă spre contemplaţie. Ziua următoare s-a reflectat asupra rugăciunii contemplative creştine pentru ca apoi să se cunoască rugăciunea contemplativă carmelitană în viaţa unor sfinţi carmelitani precum sf. Tereza de Avila, sf. Ioan al Crucii, Sf. Maria Magdalena De Pazzi şi sf. Tereza a Pruncului Isus. Sâmbăta a fost dedicată reflecţiei asupra figurii Fecioarei Maria, maestră a rugăciunii contemplative.

În fiecare după-amiză a fiecărei zile s-a intrat în aprofundarea cărţii Castelul Interior scrisă de sf. Tereza de Avila.

În fiecare seară, după cină, grupul se aduna în Biserică pentru un moment de Adoraţie Euharistică; o experienţă trăită în tăcere în faţa celui care iubeşte.

Duminică, 1 Iunie 2014 s-au încheiat această serie de exerciţii urmând ca la sfârşitul acestei luni Iunie să aibă loc a doua serie de exerciţii spirituale condusă de pr. Tiberio Scorrano.