Joi din prima saptamana de Advent

advLecturile zilei: Is 26,1-6; Ps 117; Mt 7,21.24-27.

Oricine ascultă şi împlineşte este înţelept şi îşi va fi construit casa pe stâncă.

          Ce anume aud, eu, cel care ascult? Iată: În ziua aceea se va cânta în ţara lui Iuda: avem o cetate puternică; Domnul a ridicat ziduri şi întărituri pentru salvarea noastră!

          Cum anume ascult? Cu încredere, cu încredere pe vecie în Domnul, Cel ce-mi vorbeşte, căci El este o stâncă veşnică! Ascult cu încredere şi înţeleg cu îndrăzneala celor mici, incapabili de fapte mari, dar care cutează să înţeleagă din ceea ce aud şi ceea ce-i este dat numai încrederii să înţeleagă: Cel care este cu adevărat mic să vină la Mine! Să ia în posesie cetatea puternică pe care Eu însumi, Arhitectul Universului i-o dăruiesc! Să vină şi să trăiască în templul pe care Eu Însumi i l-am pregătit, în inima Fiului pe care numai Eu Îl cunosc, în Ierusalimul ceresc! Să vină cel cu adevărat mic şi îl voi strânge în braţe, îl voi alinta pe genunchii mei ca o mamă!… Să vină şi să se îndestuleze cu bunătăţile casei Mele! „Voi, toți cei însetați, veniți la apă, chiar și cel care nu are argint! Veniți, cumpărați și mâncați! Veniți și cumpărați vin și lapte, dar fără argint și fără plată! Ascultați-mă și veți mânca bine și sufletele voastre se vor desfăta din belșug. Plecați-vă urechea și veniți la mine! Ascultați și sufletele voastre vor trăi! Voi încheia cu voi o alianță veșnică…” (Is 55, 1-3)

          Înlăuntrul casei Domnului, în Cristos Isus, Dumnezeu a pregătit deja de mai înainte pentru mine faptele bune ca să umblu în ele (conf. Ef 2, 10).  Aceasta este credinţa cutezătoare a celor mici, a celor ce se ştiu  săraci de fapte bune proprii şi îşi pun toată încrederea în Cristos. „Iar speranța nu înșală pentru că iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.” (Rom 5,5). Căci „ştim că atunci când se va arăta, vom fi asemenea lui pentru că îl vom vedea așa cum este.” (1In 3,2).

Amin. Marán athá. Vino, Doamne Isuse!

Comunitatea carmelitană