Pelerini la mănăstire pentru o zi de rugăciune şi formare

25-DSCN0071La începutul luni Mai eram cu un grup de pelerini din Bacău la Medjugorje. Însoţeam, în pelerinaj, acest grup ca preot; totuşi fără să ne dăm seama cu toţii eram însoţiţi de prezenţa Mamei cereşti care, de la plecare şi pănă la întoarcere, şi-a făcut parcă simţită prezenţa în mai multe feluri. În această experienţă profund spirituală, grupul s-a gândit să ofere ceva mănăstirii şi aşa mi-a venit ideea unei statui de la Medjugorje. Mă gândeama la ceva mai mic dar când am văzut mărimea statui dar mai ales frumuseţea ei am fost copleşit de o mare bucurie şi parcă am simţit în inimă că această statuie nu va fi ca un bibelou în mănăstirea noastră ci prin ea Fecioara Maria va aduna în jurul ei mulţi fii pentru a le împărţii haruri de la Fiul Ei Isus.

Nu trecuse mult timp că deja se putea simţii semnele acţiunii Mamei cereşti. Un mic grup se pregătea să vină la mănăstire. La început a fost un grup dintr-un mic sat apoi grupul s-a mărit, satele s-au înmulţit şi aşa în ziua de 21 Iunie 2014, după aproape o lună şi jumătate de la experienţa de la Medjugorje, un grup de aproximativ 130 de credincioşi din Cluj, Sfântu Gheorghe, Mărgineni, Bacău, Roman, Faraoani, Somuşca, Cleja (cei mai mulţi), Luncani şi din alte localităţi, au sosit la mănăstirea noastră din Luncani pentru a răspunde chemării Fecioarei Maria pentru ca împreună să-l lăudam şi să-l adorăm pe Isus Cristos.

Ziua a fost animată de comunitatea „Apostolii Iubirii Euharistice” din Cluj. Ea a început cu un moment de rugăciune având-ul mereu în centru pe Isus Cristos lăudat şi rugat prin Psalmi, cântece şi momente de tăcere, după cum de învaţă şi măicuţa noastra cerească.

Cristina, fundatoarea comunităţii „Apostolii Iubirii Euharistice” a prezentat o temă de formare spirituală despre cele cinci pietre sau arme spirituale pe care Fecioara Maria ni le propune ca arme sigure pentru a-l învinge pe „Goliat”-ul care este în fiecare dintre noi.

Nu au lipsit momente de tăcere şi de meditaţie personală dar şi răspunsuri la întrebările credincioşilor cu privire la tema propusă dar şi altele care ţin de latura spirituală a vieţii.

Credincioşii din Cleja au adus cu ei şi prânzul; sarmale gustoase care au întărit momentul fratern şi de bucurie pentru a fi împreună ca o familie lărgită având aceiaşi mamă, pe Fecioara Maria.

După-amiază ne-am reîntălnit în criptă pentru un moment de mărturii despre vindecare spirituală şi trupească ca semne ale prezenţei binevoitoare şi puternice ale lui Dumnezeu în viaţa celor care se încred în El şi îi cer ajutorul.

După o scurtă pauză ne-am adunat în biseircă; aici Cristina ne-a vorbit despre rugăciunea Rozariului şi cum să ne rugăm mai bine, iar mai apoi am început să ne rugăm toate misterele de Rozariu intercalate de cântece.

06-DSCN6556A urmat Sfânta Liturghie după care rugăciunea de vindecare; fiecare s-a rugat pentru suferinţele proprii dar şi ale celor dragi din familie şi cunoscuţi.

Ziua s-a încheiat cu Adoraţia Euharistică.

Următoarea întălnire a cinstitorilor Mamei cereşti va fi în ziua de 16 Iulie 2014, când va fi hramul mănăstirii închinată Fecioarei Maria de pe Muntele Carmel. Sf. Liturghie va fi la ora 10:30 iar la sfârşit pentru cei care au cerut şi s-au pregătit cuvenit va urma ritualul de îmbrăcare Scapularului Maicii Domnului printr-o consacrare specială făcută de un preot carmelitan.

Mulţumim tuturor celor care au răspuns invitaţiei Fecioarei Maria de a veni la Luncani ca împreună să-l lăudam şi să-l adorăm pe Isus Cristos.

Mulţumim şi celor care s-au implicat ca acest pelerinaj ca el să fie rodnic, în special comunităţii Apostolii Iubirii Euharistice din Cluj care a contribuit mult pentru ca toţi să trăiască din plin fiecare moment de formare şi de rugăciune.

Domnul fie lăudat!

pr. Augustin Folner, O.Carm.

>>Vezi mai multe imagini de la eveniment>>