Activitati sociale si spirituale

Viața noastră este orientată spre slujirea semenilor noștrii după stilul carismei carmelitane dar și al nevoilor persoanelor din această zonă și nu numai.

Mănăstirea costituită juridic ca Asociația „Ordinul Carmelitan” se orientează spre toate categoriile de persoane (copii, adolescenți, tineri, adulți, persoane în vârstă) cu nevoi mai mult sau mai puțin speciale, iar în limita posibilităților noastre încercăm să răspundem cerințelor tuturor celor care vin în acast centru pentru una sau mai multe zile.

DSCN6537

În mod deosebit oferim:

1. Primirea și cazarea grupurilor de persoane care vin pentru formare, reculegere spirituală, rugăciune sau odihnă. În acest fel permitem persoanelor să se poată distanța de ambientul cotidian pentru a se reîncărca fizic, spiritual și intelectual în centrul nostru. Sperăm ca pe viitor grupurile de tineri să poată beneficia și de o structură adaptă pentru sport și alte activități recreative.

02-IMG_3144  49-DSCN6708 

47-DSCN6702   25-_MG_8978

2. Organizarea de campusuri estive pentru copiii din satul Luncani și din împrejurimi. Cu ajutorul unui grup de animatori voluntari, copiii au parte pe timpul verii de programul  ”Vara împreună” prin care învață să socializeze între ei, sunt ajutați să aprofundeze teme ce țin de formarea lor umană și spirituală, se distrează prin bansuri și jocuri de grup. Activitatea este susținut economic din fondul Asociației. Suntem deschiși să fim susținuți în aceste activități și prin intermediul unor sponsorizări.

71-DSCN7255 DSCN8360 DSCN8353 DSCN8285   DSCN8250 DSCN8235

3. Prin colaborarea cu Asociația Lumina, Asociația noastră prin voluntarii ei, se îngrijește de copiii și tinerii cu nevoi speciale prin activități spirituale precum și cele artistice fie mergând în centrul de zi al Asociației Lumina fie invitând acești copii și tineri în centrul nostru. Se speră ca pe viitor această colaborare să se intensifice mai mult prin programe organizate în centrul nostru oferind astfel pentru mai multe zile posibilitatea acestor copii și tineri de activități care să îmbunătățească trupul, psihicul și spiritul.

casaalbert06 casaalbert05 casaalbert04 casaalbert03 casaalbert02 casaalbert01

4. Centrul mănăstiresc este deschis zilnic tuturor persoanelor care vin pentru plimbare în natura îmbietoare al acestui loc. Noi ne străduim să ținem acest loc curat, înflorit și ordonat pentru toți cei care caută liniște și frumusețe. Intrarea este gratuită; se cere doar ca cei care vin să respecte natura și curățenia locului.

07 06 05 04 03 02 01

5. Preoții mănăstirii sunt disponibili pentru a-i asculta pe cei care trăiesc diferite dificultăți umane și spirituale oferind din timpul lor dialogului și îndrumării spirituale.

jesus27462937