CarmelFest 2019

CarmelFestImmagine-Sussidio-Quaresima-ado-e-giovani-e1551093662928-800x451

 Organizatorul și Gazda CarmelFest-ului este comunitatea Mănăstirii Carmelitane de la Luncani. 

În Biserica Catolică, spiritualitatea Carmelitană reprezintă accentul pus pe trăirea profundă, prin rugăciune, fraternitate și slujire, a unei relații personale cu Dumnezeul Cel Viu și Prezent în viața omului.

Nevoile timpului și ale societății cer convertirea inimii. Numai inima plină de răbdare, dreptate, seninătate, pace și dialog poate face mai umană lumea noastră. Numai astfel de inimi vor și pot construi o societate în care respectarea demnității umane, binele comun, solidaritatea să fie călăuzitoare. Iar toate acestea precum și schimbarea inimii nu provin, în mod primordial, nici de la instituții și nici de la oameni, ci vine din inima evangheliei, de la Isus însuși. (Cfr. Prefața către tineri a Papei Francisc la DOCAT – „DOCAT: ce trebuie făcut?: doctrina socială a Bisericii”)

 Scopul CarmelFest-ului este să le ofere tinerilor cu vârtele cuprinse între 18 și 35 de ani, prilejul de a-l întâlni pe Isus Cristos. Participarea este gratuită dar înscrierea este obligatorie.

Această întâlnire are puterea de a genera decizii, mici și mari, legate de viața și viitorul lor, personal și social, în lumină persoanei lui Isus, decizii capabile să ofere societății răspunsuri alternative, pline de puterea transformării, a dăruirii fără limite, pentru schimbarea lumii.

 Conținutul CarmelFest-ului: momente de învățătură, aplicații practice, rugăciune, liturghie, mărturii și momente de sărbătorire comună a celor trăite.

 Detalii de desfășurare: 21-24 august 2019, în aer liber.

 Colaboratorii la CarmelFest sunt prezenți activi la diferitele activități pastorale ale comunității carmelitane și,  care, formează o echipă de aproximativ 20 de persoane, alcătuită din tineri, adulți, familii. Ei sunt cei care, împreună cu comunitatea monastică, asigură organizarea și desfășurarea unor momente ale evenimentului. Printre aceștia este și un grup de tineri muzicieni, intrumentiști și cor – aproximativ 10 care vor anima diferitele momente din programul CarmelFest-ului. .

Invitați:

Vorbitor: István Ferenczy, Comunitatea Cor et Lumen Christi, Chertsey, London, UK, cu familia sa.

Invitați pentru mărturie alte 5-6 persoane din alte localități, printre care: Kosza Agnes, Seconds Violons, Orchestre Symphonique de l’Opéra de Toulon.

contact