Casa de reculegere

casa de reculegere luncaniAceastă clădire a fost special construită pentru a primi persoanele în grup sau individual, care doresc să se reculeagă pentru una sau mai mai multe zile în rugăciune şi contemplaţia lui Dumnezeu, ajutaţi de liniştea şi frumuseţea naturală a locului dar şi, la cerinţa fiecăruia, sunt îndrumarea membrilor comunitaății, la cerere.

Casa oaspeţilor cuprinde două construcţii; prima este formată din demisol, parter, 2 etaje şi mansardă; are o suprafaţă construită pe 451 mp. Cuprinde 20 camere, fiecare cu baie proprie; în total sunt 48 de paturi, o sală de conferinţe de 100 locuri, o sală de mese de 100 locuri şi o sală de primire. Camerele sunt de 2 sau 3 paturi.

Cea de a doua clădire este alăturea şi cuprinde 15 camere individuale, cu baie proprie, sală de întălnire. Casa are şi o bucătărie proprie ce poate fi folosită în mod individual pentru grupurile independente.

Pentru grupuri dar şi pentru persoanele individuale se oferă masă (micul dejun, prânz şi cina).

Comunitatea noastră este la dispoziţie fie pentru spovadă cât şi pentru îndrumare spirituală, celor care doresc. casa de reculegere luncani 2La fel grupurile organizate pot beneficia de reculegere spirituală sau formare pe plan spiritual şi doctrinal. Pentru aceasta este bine să contactaţi mănăstirea din timp.

Deoarece acest loc este o mănăstire iar casa de reculegere este destinat acestui scop, se cere celor care vin aici să ţină cont de specificul locului şi motivul pentru care se află în acest loc; adică pentru rugaciune şi meditaţie, respectând liniştea de care are nevoie acest loc binecuvântat.