Întâlnirea grupului ”Samuel” la Luncani

DSCN0347 Sâmbătă, 24 Mai 2014, a avut loc cea dea treia întâlnire a grupului Samuel și ultima din ciclul celor trei întâlniri gândite și realizate de echipa zonală de pastorație vocațională, urmând ca din toamna anului acesta să înceapă drumul propriu zis al grupului Samuel cu cele aproximativ șapte întâlniri care se vor desfășura lunar.

La această întânire au participat 12 tineri dornici să se confrunte cu ei înșiși în lumina Cuvântului lui Dumnezeu pentru a face claritate în interiorul lor și, astfel, să trăiască prezența reală a lui Cristos în viața de fiecare zi.

Ziua a început cu un moment de rugăciune în aer liber. După ce am ascultat Psalmul 138 a urmat dansul binecuvântârii, rugăciune la care și corpul a participat primind, dăruind și prețuind binecuvântarea lui Dumnezeu.

Sora Silvia Brandiu, coordonatoarea echipei de pastorație vocațională, a prezentat textul evanghelic In 12, 1-8. S-a insistat asupra faptului că, în relație cu Isus, nu trebuie să ținem cont de cât îi oferim din parfumul nostru, suntem invitatți să-i oferim totul, să pierdem totul. Cu cât iubirea este mai mare cu atât darul nostru este mai de preț și total.

A urmat apoi meditația personală, împărtășirea în grup a momentului de meditație și prânzul.

După prânz fiecare tânăr s-a întâlnit cu un animator pentru un colocviu personal; acest moment de confruntare personală este parte din drumul grupului Samuel.

Ziua s-a încheiat cu sf. Liturghie la sfârșitul căreia fiecare a fost uns cu parfumul din Betania, invitat să ducă în lume acest parfum al bucuriei datorată prezenței lui Isus în viața sa.

DSCN0350Înainte de a pleca ne-am întânit ca să împărtășim acest drum de trei întâlniri. Fiecare și-a exprimat părerea personală în urma experienței trăite. S-a ajuns la concluzia că merită continuat iar majoritatea au confirmat că vor participa și la următoarele întâlniri din toamnă.

Mulțumim Domnul pentru că ne-a ajutat să realizăm acest mic proiect care este de un foarte mare ajutor pentru tineri. Mulțumim și celor care au răspuns la invitația de a participa la acest grup precum și echipei de pastorație vocațională din zona Bacău care se implică activ în misiunea încredințată de Domnul pentru această zonă.