Luni din a doua săptămână de Advent

Lecturile pentru această zi:Is 35,1-10; Ps 84; Lc 5,17-26.

adouaduminicaOricine se simte şi se ştie pustiu, stepă aridă, pământ uscat tânjind după apă, oricine ştie că este slab, oricine ştie că are nevoie ca privind, să vadă cu ochii, ascultând să audă cu adevărat, înlăntrul celui în care a amuţit strigătul bucuriei primite şi dărite, orice sărac în duh – să audă, să vadă, să pipăie vestea cea bună, vestea eliberării! Domnul a hotărât ca tocmai pustiul să înflorească, tocmai cei ce se ştiu orbi să vadă, cei muţi să vorbească şi cei săraci în duh să vadă gloria Lui! Domnul a hotărât fericirea pentru cei săraci în duh, pentru cei flămânzi, pentru cei ce plâng, Domnul a hotărât fericirea pentru cei ce însetează după dreptate, pentru cei blânzi… Domnul a hotărât că pământul arid este cel mai bun pentru sămânţa sa nepieritoare, Domnul a hotărât că izvorul apei vieţii, Duhul Său să ţâşneasă tocmai acolo, în pustiul oricărui spirijin uman; Domnul a hotărât ca Împărăţia Inimii Sale să fie a celor mai mici şi nebăgaţi în seamă. Domnul a hotărât şi el a dus la bun sfârşit; şi hotărârile sale sunt drepte şi bune.

Prin ţinutul uscat al inimii tale, prin neputinţa şi setea ta după El, Domnul, Dumnezeul oştirilor a deschis un Drum: „Drumul cel Sfânt”, Cristos Isus, Fiul Său şi fiul omului. În El totul a devenit „da”, hotărârea Sa s-a împlinit pentru toţi cei cu inima curată. Aceştia sunt cei ce cred în Isus Cristos, Fiul Tatălui. Inima curată este cea în care locuieşte credinţa şi abandonul în Isus Cristos, inima sărăcită de încrederea în oameni şi puterea lor; în acel Isus care este darul gratuit al Tatălui şi Cel care ni-L dăruieşte în mod gratuit pe Tatăl. Căci gratuitatea este parfumul lui Dumnezeu şi mireasma inimii curăţate prin credinţă.

Pe Isus-Cale pot merge numai cei în care Duhul strigă: „Abba, Tată”, căci numai El îl cunoaşte şi Îi revelează pe Tatăl şi pe Fiul. Pur este cel care, cu toată slăbiciunea sa umană, Îl are pe Duhul, pentru că are nevoie de El şi-L doreşte, pentru că se ştie nimic fără El. Impur rămâne cel care nu-L are pe Duhul, chiar cu o viaţă aparent fără căderi şi lupte.

Am nevoie de Tine Duhule Sfinte! Numai Tu emani parfumul gratuităţii în mine, numai Tu în mine Îl încânţi pe Tatăl şi pe Fiul, numai Tu în mine eşti balsamul care-i alină pe oameni, numai Tu eşti cel în care mă recunosc soră a multor fraţi şi surori, numai Tu eşti cel care ne faci fraţi şi surori ai lui Cristos, copiii Tatălui. Tu, Iubirea Gratuită, Reciprocă, Totală, Dăruită şi Primită a Tatălui şi a Fiului, Tu iubirea Lor!

Amin. Marán athá. Vino, Doamne Isuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *