Vizita pr.lui Roberto Toni, Priorul Provincial al Provinciei Italiene

1009932_445980338831163_117507527_n
În perioada 13 – 19 Mai 2014, părintele Roberto Toni, Priorul Provincial al Provinciei Italiene a fost în România vizitând comunitatea carmelitană din Luncani.

Este pentru a doua oară în România; prima sa vizită a făcut-o cu ocazia sfințirii acestui sfânt lăcaș în data de 2 August 2002.

Această vizită se află în contextul vizitelor fraterne pe care sfinția sa o face în toate comunitățile provinciei, pentru a trăi împreună cu frații, a-i asculta și astfel să cunoască realitatea vieții, problemele cu care se confruntă comunitatea precum și sfindările pe care le avem în față.

Pr. Roberto a participat și la Beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, la Iași. Astfel a putut cunoaște realitatea diecezană în care se află și comunitatea carmelitană de la Luncani.

Pr. Roberto s-a întâlnit cu fiecare frate, cu postulanții care sunt în formare prezentând realitatea Ordinului Carmelitan în general dar și a Provinciei Italiene. A răspuns la întrebările lor și i-a încurajat să meargă înainte punând accentul pe libertate, care este fundamentală în răspunsul pe care fiecare îl dă lui Dumnezeu.

Mulțumim pentru această vizită iar Maica Domnului de pe Muntele Carmel și Profetul Ilie să însoțească munca pe care pr. Roberto o exercită în slujba Provinciei noastre.