Comunitatea actuala


38Comunitatea carmelitana este la Luncani încă din anul 2001 ca o comunitate stabilă.

„Fratele si sora carmelitan/a primeşte şi împărtăşeşte cu fraţii săi o carismă comună unică: trăirea în urmarea lui Isus Cristos într-o atitudine contemplativă, care îl modelează şi susţine întreaga sa viaţa de rugăciune, fraternitate şi de slujire.”

Viaţa noastră se desfăşoară într-un mod simplu. Ea este dăruită în mod total lui Dumnezeu prin rugăciune, pastoraţie (pregătind şi oferind disponibilitatea noastră la exerciţiile spirituale pentru cei care ne cer acest lucru, îndrumare spirituală, spovezi, etc.), muncă, momente de formare, de recreere şi prin tot ceea ce ne ajută să putem trăi carisma noastă carmelitană de rugăciune, frăţietate şi slujire.

Fratele carmelitan este un om care, după exemplul Sfintei Fecioare Maria, meditează şi păstrează Cuvântul lui Dumnezeu în inima sa. Maria este modelul adevăratului carmelitan dar şi ocrotitoarea lui. Toată viaţa sa carmelitanul încearcă să o imiteze şi să o urmeze pe Maica Domnului per care o numeste „soră şi mamă”, tocmai pentru a avea cu Ea o legatură stransă şi concretă într-o dimensiune vie şi adevărată.

Comunitatea din manastire este formată din sapte membrii: Pr. Mihai Augustin Folner, prior; pr. Roberto Toni; fr. Carlo Gigli; Ciprian-Ovidiu Matei, postulant; Marcel Ghercă, Dănuţ Petrişor si Melinda Ferenzi, terţiari carmelitani.

Din data de 16 Octombrie 2016 comunitatea s-a largit cu alti opt membri tertiari carmelitani care nu traiesc toti in manastire dar impreuna formam o singura familie: familia carmelitana.

 • Pr. Mihai Augustin Folner
  Pr. Mihai Augustin Folner

  S-a născut în data de 01 August 1978 la Bacău şi a crescut în satul Faraoani, jud. Bacău. Membru al Oridnului Carmelitan din anul 1998.

 • Pr. Roberto Toni
  Padre-Roberto-Toni

  pr. Roberto Toni s-a născut în oraşul Modena (Italia) în anul 1967. A fost hirotonit preot în data de 01 Mai 1993. A ocupat funcţia de Prior Provincial al Provinciei Italiene în perioada 2013-2015. Noul Consiliu Provincial l-a transferat în comunitatea noastră din Luncani începând cu luna Octombrie 2015.

 • Fratele Carlo Gigli
  Fratele Carlo Gigli

  Fratele Carlo Gigli, s-a născut în data de 24 Septembrie 1961 la Jesi (Italia). A depus voturile în Carmel în data de 01 Octombrie 1987. A fost membru a mai multor comunităţi din Italia.

 • Ciprian Ovidiu Matei
  Ciprian Ovidiu

  Ciprian-Ovidiu Matei, postulant S-a născut la data de 2 August 1982 în orașul Sfântu Gheorghe din Județul Covasna. A început perioada de formare ca postulant în data de 19 Martie 2016.

 • Dănuţ Petrişor
  Dănuţ Petrişor

  Laic, colaborator al mănăstirii. A început perioada de formare pentru a deveni Terţiar Carmelitan în data de 25 Septembrie 2015. Urmând tradiţia carmelitană, laicul carmelitan membru al mănăstirii, chiar dacă nu face cele trei voturi religioase, el trăieşte şi colaborează la misiunea mănăstirii participând la toate activităţile de ţin de carisma, spiritualitatea şi slujirea mănăstirii.

 • Marcel Ghercă
  Marcel Ghercă

  Terţiar carmelitan, este membru al mănăstirii noastre din anul 2013. Colaboarează la bunul mers al mănăstirii participând activ la toate momentele comunitare ce ţin de carisma carmelitană de rugăciune, fraternitate şu slujire. A depus primele voturi pe trei ani în al Treilea Ordin Carmelitan în data de 20 Iulie 2015.

 • Melinda Ferenzi
  melinda

  Melinda Ferenzi, tertiara carmelitana.