Despre noi

Manastirea Carmelitana LuncaniAcest centru de spiritualitate, loc de rugăciune si de reculegere, este o realitate unde pămăntul şi cerul au posibilitatea să se întalnească. În acest loc călugării carmelitani desfaşoară o activitate pastorală destul de intensă, fie cu grupurile de copii, tineri sau adulţi, preoţi sau persoane consacrate care vin pentru a se reculege una sau mai multe zile, fie cu credincioşii care vin în mod deosebit Duminca la Sf. Liturghie sau în timpul săptămanii pentru a trăi momente intense de viaţă spirituală.

Misiunea noastră este multiplă; colaborăm cu Centrul de zi ”Casa Albert” unde copiii şi tinerii paleativi au parte de îngrijire nu doar sanitară dar şi spirituală. Desfaşurăm şi alte activităţi cu copiii şi tinerii din Luncani şi în bună armonie colaborăm cu parohul de care aparţine comunitatea noastră, adică de parohia Trebeş. O strânsă colaborare o avem cu parohia Mărgineni unde suntem implicaţi în mod deosebit în pastoraţia tinerilor.

Pe langă faptul că ne străduim să facem tot posibilul ca oricine vine la noi să trăiască din plin experienţa spirituală de rugăciune şi meditaţie, avem şi misiunea de a creşte în viaţa spirituală printr-un program de rugăciune şi formare la nivel personal şi comunitar pentru a întelege voinţa lui Dumnezeu în viaţa noastră de fiecare zi. La fel, cei care doresc să facă o experienţa a vietii religiose carmelitane, baieţi sau fete, au această posibilitate deoarece fiecare dintre comunităţi se ocupă şi de formarea viitorilor călugări carmelitani sau surori carmelitane.

Ne străduim să fim mărturisitorii lui Cristos în acest loc, care ne aminteşte de sfinţii noştri părinţi, care, în spiritul frăţietăţii şi al iubirii lui Dumnezeu s-au consacrat Lui în slujirea Bisericii; şi noi suntem în slujirea lui Dumnezeu prezent în fiecare om.

Suntem fericiţi dacă, prin intermediul acestei pagine web, vom putea să propovăduim Evanghelia lui Cristos, făcând cunoscută vouă, cei care ne citiţi, acest loc de reculegere, dăruidu-vă posibilitea de a ne cunoaşte şi, cunoscăndu-ne, să trăim momente intense de viată spirituală.