Comunitatea actuală

tiberiopr. Tiberio Scorrano, prior.

     S-a născut la Pianella, regiunea Abruzzo (Italia), unde carmelitanii sunt prezenţi încă din secolul al XVII-lea.

A făcut noviciatul în anul 1971. Studiile universitare la Roma. Filozofia la Universitatea Lateranum, Teologia la Universiatatea Gregorianum, cu specializarea în Spiritualitate. A fost hirotonit preot în anul 1977. A făcut mai multe experienţe spirituale într-un centru de spiritualitate. S-a specializat în domeniul Formării între anii 1980-1983 pe latura psihologică la Universitatea Gregorianum. A organizat şi condus cursuri de Formare Permanentă pentru Federaţia Provinciilor Carmelitane, cursuri în Congo cu privire la discernamântul vocaţional. Responsabil al Caritasului Carmelitan, promotor al pastoraţiei tinerilor, al noului raport între religioşi-laici-familii, al familiei carmelitane. A dus la bun sfârsit procesul de unificare al Federaţiei Provinciilor Carmelitane, fiind primul Prior Provincial al Provinciei Italiene între anii 1991-1997. In aceşti ani a promovat svilupul Carmelului în Africa, în Columbia şi a deschis realitatea carmelitană în Romînia începand cu anul 1992. Intre anii 1998-2000 ha studiat la Facultatea de Misiologie al Universităţii Gregorianum, specializăndu-se în Studii Interreligioase. Din anul 2001, este membru al acestei comunităţi carmelitane din Romănia.

*********************************

000001mihai00001pr. Mihai Augustin Folner, responsabil cu formarea postulanților.

      S-a născut în data de 1 August 1978, la Faraoani, judeţul Bacău.

A studiat liceul la seminarul capucin din Oneşti, între anii 1993-1997. În anul 1998 ajunge în Italia, la Albano Laziale, unde începe perioada de formare la viaţa religioasă carmelitană şi studiază Filozofia la Facultatea Antonianum din Roma. Între anii 2000-2001 face noviciatul la Pisa, iar pe data de 2 septembrie 2001 face profesiunea simplă în Ordinul Carmelitan. Ajunge la Roma, la „Institutul San Pier Tommaso”, unde îşi continuă formarea la viaţa religioasă şi studiază Teologia la Facultatea Marianum din Roma.

În data de 7 octombrie 2006 depune voturile religioase pe viaţă la Florenţa. Începe specializarea (Master) în Viaţa Consacrată la Institutul de Teologie al Vieţii Consacrate Claretianum cu profilul: „Formarea la Viaţa Consacrată” pe care îl conclude în anul 2008 cu lucrarea scrisa: „Aspete psihologice ale vietii consacrate”.

În data de 8 decembrie 2007, este hirotonit preot la Roma de către Ecc. Sa Mons. Paolino Schiavon, Episcop Auxiliar de Roma Sud. Este trasnferat în Noiembrie a anului 2008 la mănăstirea din Luncani (România).

Este responsabil cu primirea şi îndrumarea tinerilor în vederea discernământului vocaţional precum şi cu formarea acelora care doresc să-l urmeze pe Cristos prin carisma şi spirtualitatea carmelitană.

La nivel diecezan este responsabil zonal (zona Bacău) cu Viaţa Consacrată.

 *********************************

seby00001Pr. Sebastian Benchea

S-a născut la data de 16 Decembrie 1978 la Somuşca, judeţul Bacău.

În ordinul Carmelitan a intrat în luna semptembrie a anului 1998 la Albano Laziale (Roma), unde a început formarea ca postulant şi a stuadiat totodată Filozofia la Facultatea Pontificală „Antonianum” (Roma) pe care l-a conclus cu examenul de Bacalaureat.

După anul de noviciat a făcut voturile simple la Pisa iar la Roma a început studiul de Teologie la Facultatea Pontificală „Marianum” pe care l-a conclus în anul 2005 cu examenul de Bacalaureat.

Profesează voturile pe viaţă pe 7 Octombrie 20007 la Florenţa. Începe specializarea în Comunicaţie Socială la Universitatea Pontificală „Santa Croce” din Roma. Este hirotonit diacon la Roma în data de 1 Mai 2007 iar pe data de 24 Iunie 2008 este hirotonit preot la Iaşi de către ecc. sa ep. Petru Gherghel. Conclude specializarea în Comunicare Socială în anul 2009. Consiliul Provincial îl numeşte membru al comunităţii din Luncani. Aici ajunge pe 22 Octombrie 2009.

  *********************************

fracarlo

Fratele Carlo Gigli, sahrist.

S-a născut în data de 24 Septembrie 1961 la Jesi (Italia).

A depus voturile în Ordinul Carmelitan în data de 01 Octombrie 1987.

A fost membru a mai multor comunităţi din Italia.

După Capitolul Provincial din luna Iunie 2012 a fost transferat în comunitatea din Luncani. Face parte din această comunitate din data de 03 Decembrie 2012.

 

 *********************************

iosif2Jozsef Balazs Fȕlȍp, postulant.

S-a născut în data de 16 Septembrie 1984, în comuna Remetea, jud. Harghita.

A început perioada de formare în data de 1 Octombrie 2013. 

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmm

laurentiu01Frâncu Laurențiu, postulant.

S-a născut în comuna Faraoani, jud. Bacău.

A început perioada de formare în data de 1 Octombrie 2013. Este în anul II la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, Facultatea de Filozofie.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

danutpetrisor

Dănuț Petrișor, laic, colaborator al mănăstirii.

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmm

marcel01

Marcel Ghercă; laic, colaborator al mănăstirii.