Hramul manastirii

Inaugurarea manastirii carmelitane LuncaniCu recunoştinţă în suflet aducem mulţumiri lui Dumnezeu, Maicii Domnului de pe Muntele Carmel şi Profetului Ilie pentru zilele de har pe care le-am trăit zilele trecute cu prilejul hramului mănăstirii.

Am început pregătirea spirituală pentru hram în data de 7 Iulie 2014, cu Novena în cinstea Sf. Fecioare Maria de pe Muntele Carmel. Liturghia a fost la ora 18:00 dar chiar în jurul orei 17 pelerinii din diferite localităţi, în mod deosebit din Luizi Călugăra, erau deja prezenţi şi se rugau Calea Crucii şi sf. Rozariu. Predicile din timpul Novenei au fost ţinute de cei trei preoţi ai mănăstirii, pr. Tiberio, prior, pr. Augustin şi pr. Sebastian. După sf. Liturghie urma vesperele solemne în cinstea Mamei cereşti, Maria.

În ziua de 16 Iulie deja pe la ora 6:30 ajungeau primii pelerini la hram. pe la ora 9:00 ajunseseră mulţi dintre pelerini care se rugau Rozariul, Calea Crucii în pădure sau în Biserică.

Sf. Liturghie de hram a fost prezidată de pr. Alois Fechet, vicar episcopal şi responsabil diecezan cu Viaţa Consacrată. Pr. Virgil Blaj, OFMC, a ţinut predica în care a evidenţiat importanţa acestei sărbători, dimensiunea contemplativă a vieţii carmelitane trăită în acest loc nu doar de călugării carmelitani dar şi de toţi aceia care vin aici pentru rugăciune.

Au participat mai mulţi preoţi dar frumuseţea zilei a fost dată de pelerinii care în număr mare au venit pentru a aduce cinstirea şi iubirea faţă de Dumnezeu prin Fecioara Maria.

După sf. Liturghie în jur de 90 de credincioşi au îmbrăcat sf. Scapular pentru prima dată.

A doua după hram am început triduumul în cinstea profetului Ilie.

Liturghia în aceste zile a fost prezidată ca şi în timpul novenei de pr. Tiberio, priorul mănăstirii, iar predicile au fost ţinute de preoţii mănăstirii.

Au participat şi credincioşi care doreau să se hrănească spiritual din spiritualitatea eliană a Carmelului. După sf. Liturghie toţi am mers în cripta lui Ilie pentru a ne ruga Vesperele.

IMG_7571În ziua de Duminică,  20 Iulie am celebrat cel de-al doilea hram al mănăstirii.

Sf. Liturghie a fost oficiată în faţa criptei sfântului Ilie. În acea zi am avut bucuria sfântă de a-l avea în mijlocul nostru pe păstorul dicezei noastre de Iaşi, episcopul Petru Gherghel. Este pentru prima dată că excelenţa sa participă la hramul profetului Ilie.

După sfânta Liturghie a fost binecuvântată apa pe care credincioşii au luat-o la casele lor fiecare cât a voit.

Cu sărbătoarea sfântului Ilie s-a încheiat zilele de hram dar nu şi activităţile din mănăstirea noastră.

Luni, 21 Iulie începem GREF-ul cu copii din Luncani şi împrejurimi. Este o experienţă frumoasă şi rodnică pentru cie care vin la GREF pentru că învaţă lucruri noi şi au posibilitatea de a sta împreună lăudănd-ul şi preamărind-ul pe Dumnezeu prin cântece, bansuri şi multe aşte activităţi.

Călugării carmelitani mulţumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare ale acestor sărbători, în mod deosbit binefăcătorilor noştri.

Dumnezeu să vă răsplătească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *